Николета Митева
Николета Митева

Николета Митева

Консултант личностно и кариерно развитие
Започва от:

лв.70.00/час

 • 0.0 /5.0 (00)
 • 40%Завършен профил
 • София
Езици
 • English
 • Български

Кратко описание

Здравей, търсачо на кариерни отговори!

Моето име е Николета Митева, на кратко може да ме наричаш Ника. Аз съм първия в България Кариерен Консултант, който е и Фамилен и Системен Констелатор.

Радвам се да се запознаем, макар и виртуално!

Нека ти разкажа малко повече за себе си и как аз виждам кариерното консултиране.

От съвсем ранна възраст свикнах да ме наричат бунтар с любопитен нрав. Дали заради възпитание, личностни качества, или пък заради родова унаследяемост, зодия, или пък може би заради хюман дизайн профила ми, никога не съм харесвала на въпроси да се отговоря с: „Така се прави“, „Не задавай излишни въпроси“, „Фокусирай се върху това, което пише в учебника“, ‘Какъв е сега този глупав въпрос”, а понякога просто с мълчание и игнориране. 

Вероятно любопитната ми натура обяснява, защо зад гърба си имам повече от 14 години личен опит в посока психотерапия и личностно развитие.

Именно този личен опит смятам за едно от най-големите ми съкровища, които често използвам в консултативната ми практика. Той ми помага да търся и откривам скритите на пръв поглед причини, които пречат на професионалните и личните успехи. Работата с моите клиенти е по-скоро холистична, тъй като всеки има различна дефиниция за успех, която не се изчерпва само с титлата, написана на визитката.

В работата с моите клиенти се опитвам да поддържам дуалността между духовното-емоционалното и рационално-логичното.  Стремя се да създавам среда, в която може да се освети спектъра на личността, до толкова колкото е възможно в момента за човека. За мен, приемането, на някои исторически събития в нашия живот, не е на всяка цена. Моето разбиране е, че е по-важно е да стоим в осъзнаване за нашето неприемане, имайки право да го приемаме нашето неприемане.

В практиката си използвам разнообразно портфолио от личностни тестове: NEO-PI-3, Burnout-Q, Career Profiler, Prospera 2.0, Future 2.0 и др.

Нека ти споделя и малко повече за моя личен кариерен път.

Той е преминал през разнообразни професионални роли: от специалист подбор, мениджър проекти, специалист дигитален маркетинг, мениджър работодателска марка, а понастоящем съм един от основателите на Психологически център “Интегрален Живот” и фирма ЛогиСтеп. В последните 4 години съм се фокусирала да развивам личната си практика като фасилитатор фамилни и системни констелации и консултант личностно и кариерно развитие. През 2018 г. преминах сертификационен курс за кариерен консултант по програмата Global Career Development Facilitator (GCDF). През 2017г. започнах обучението си за фамилен констелатор към фондация „Фамилни Констелации – България“. През тези няколко години успях да се запозная с работата на няколко международни констелатори, които силно повлияха на моя собствен стил на работа към днешна дата: Елена Илиева, Ласло Матиясовски, Анастасия Филимонова, Карен Шобер, Елко де Хеус, Кристине Есен и др.

От близо 10 години съм била част от различни НПО организации подкрепящи социално ангажирани каузи. 4 години бях част от клуб Ротаракт София-Тангра, а през 2019 до 2020 бях отговорна за публичния имидж на организацията (Ротаракт България) на национално ниво. Благодарение на това през 2019 г. става победител в категория „Дигитален PR и Influence Marketing“ в конкурса „Digital Stars”. 

Имам над 500 часа личен опит с индивидуална и групова терапия и над 200 часа индивидуални и групови сесии с клиенти.

Ето тук може да откриеш дори още повече за мен.

Чудиш се как протичат кариерните консултации при мен?

Стъпка 1: Правим безплатен опознавателен разговор, в който ти ми разказваш малко повече за ситуацията при теб. За него е добре да си подготвиш 15-20 мин. 
Стъпка 2: Уговаряме се за първата ни среща. Изцяло по твое предпочитание, срещите ни могат да бъдат онлайн, на живо, или пък в хибридна форма. 
Стъпка 3: След всяка наша среща ще получаваш специално подбрани за теб разнообразни упражнения, с които да работиш сам над промяната, която ще започнем заедно. 

Мога да съм ти полезна със следните кариерни казуси:

 • Ако изпитваш колебливост и несигурност от къде да започнеш кариерната си промяна;
 • Ако искаш да стартираш собствен бизнес, но се чудиш кога, как и от къде да започнеш;
 • Ако искаш яснота и план по отношение на следващите си кариерни стъпки;
 • Ако искаш да се върнеш на пазара на труда след дълго майчинство;
 • Ако искаш да се ориентираш каква да бъде първата ти работа; 
 • Ако имаш нужда от помощ в обновяването на автобиографията ти; 
 • Ако искаш да подкрепиш детето си при избор на гимназия, или университет; 
 • Ако си просто любопитен 🙂

 

Образование

 • "Фондация „Фамилни Констелации – България"
 • София
 • May 2017 - August 2021
През тези няколко години успях да се запозная с работата на няколко международни констелатори, които силно повлияха на моя собствен стил на работа към днешна дата: Елена Илиева, Ласло Матиясовски, Анастасия Филимонова, Карен Шобер, Елко де Хеус, Кристине Есен и др. В обучението придобих умения за: - Фасилитиране личен констелационен процес в индивидуална сесия - Фасилитиране личен констелационен процес в група - Фасилитиране групов констелационен процес - Съставяне на генограми (родово дърво)
 • GCDF (Global Career Development Facilitator)
 • София
 • September 2018 - September 2018
Запознаване с правилата, етиката и методиката на кариерното консултиране. Certificate Number: GCDF0881-BG
 • Нов Български Университет
 • София
 • September 2010 - July 2014

JobTiger.bg - първият и все още водещ сайт в България!

Разгледайте обяви за работа и поемете стъпката към новата си професия!

Разгледайте и други консултанти